Dingen kunnen je in je leven overkomen. Je hebt er geen invloed op en toch beheerst het je leven. Hoe ga je hiermee om? En hoe geef je die gebeurtenissen een plek in je leven? Als coach, woonachtig in Venlo, help ik je om regie over je eigen leven te nemen.

Mijn kracht en coaching is gericht op het jezelf terugvinden door Persoonlijke Groei, hulp bij een Burn-out en Verliesverwerking . Waarom focus ik juist op deze onderwerpen? Omdat dit mijlpalen uit mijn leven zijn. Mijlpalen die mij de kracht hebben gegeven om mijn eigen coaching praktijk op te richten.

Verliesmomenten in mijn leven

In mijn leven heb ik diverse verliesmomenten gekend. Het grootste ‘verliesmoment’, dat ons leven voor 180 graden draaide, is de ziekte van onze jongste zoon. Op jonge leeftijd werd hij gediagnostiseerd met de ziekte van Duchenne. Dit betekende verlies. Verlies van het perspectief van een jong gezin. Verlies van de toekomst voor mijn zoon. Verlies van idealen. Verlies van ambitie.

Opgebrand

Alles kwam in het teken te staan van zorg voor onze zoon. De scheidslijn tussen een drukke baan als leidinggevende en tijd voor mezelf vervaagde compleet. Met als gevolg een burn-out. Een dieptepunt in mijn leven met veel verdriet, pijn en mezelf helemaal kwijt zijn. Ik was totaal opgebrand, ik kon niets meer. De balans was volledig weg.

Deze moeilijke periode heeft mij echter ook veel gebracht. Ik leerde weer te luisteren naar mezelf. Te ontdekken wat nu echt belangrijk is. Steeds meer vond ik de balans terug door goed naar mijn lichaam en mijn innerlijke ik te luisteren. Ik leerde vertrouwen op de signalen die mijn lichaam me gaf. Ik leerde meer mijn hart te volgen. Langzaam kreeg ik grip op mijn leven terug.

Van doen naar meer zijn

Inmiddels sta ik heel anders in het leven. De belangrijkste ingrediënten om dit te realiseren zijn: luisteren naar mijn lichaam, bijstellen van verwachtingen en tijdig ontspannen. Maar bovenal realiseren dat je een keuze hebt. Dit citaat heeft mij daar enorm bij geholpen:

Mijn leven is enorm veranderd ‘van doen naar veel meer zijn’. Het klinkt nu logisch en simpel, maar om dit punt op de horizon te bereiken heb je moed nodig. Voor mij betekende dit mijn vaste baan opzeggen en meer voor mezelf te kiezen. Ik luisterde naar mijn hart en sprong in het diepe. Ik volgde een coach opleiding en doe nu waar ik gelukkig van word. Ik heb bewuste keuzes gemaakt en een nieuwe balans in mijn leven.

Met mijn ervaring en kennis wil ik anderen helpen de draad van het leven weer op te pakken. Zodat verlies niet jouw toekomst bepaalt, maar jijzelf!

Lees meer over wat ik voor jou als coach kan betekenen